Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته برنامه تهران ۲۰ شبکه پنج سیما با حضور احسان ارکانی، عضو کمیسیون ویژه جهش تولید و سید کاظم دلخوش اباتری سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس به صورت زنده بر روی آنتن رفت و در آن پیرامون طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

در ابتدای این برنامه ارکانی در توضیح اهمیت طرح تسهیل صدور مجوزها گفت: فرآیند پیچیده صدور مجوز در تمام این سال‌ها به عنوان یکی از موانع تولید در کشور شناخته می‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا پیش از این دریافت فرسایشی مجوزها و استعلام‌ها باعث می‌شد که حتی سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در حوزه تولید پشیمان شوند و به سمت کارهای بی دردسری مثل دلالی برود.

وی خاطر نشان کرد: مقرر شده است که کسب و کارها در این طرح به دو دسته ثبت محور و تأیید محور تقسیم می‌شوند. یک دسته مجوزهای ثبت محور است که بیشتر کسب و کارها عمدتاً در این دسته قرار می‌گیرند. بعد از چهار ماه از لازم الاجرا شدن این قانون به صرف ثبت اطلاعات متقاضی در این سامانه، مجوز افراد به صورت اتوماتیک صادر گردد.

این نماینده مجلس با اشاره به دسته دیگری از مجوزها عنوان کرد: هر کسب و کاری که با سلامت مردم و ملاحظات امنیتی سر و کار دارد یا نیاز به زمینی دارد که متعلق به منابع طبیعی است و نیاز است تا آن را تغییر کاربری بدهد، باید مجوز تأیید محور بگیرد و این مجوز هم از مسیر پنجره واحد کسب و کار صادر می‌شود. بر این اساس پس از سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، این مجوزها در سامانه ثبت می‌شود و دستگاه زیربط باید یک تأییدیه برای متقاضی مجوز صادر کند که البته تعداد کمی از مجوزها تأیید محور خواهند بود.

ارکانی در تأیید کارآمدی این طرح بیان کرد: این طرح باعث می‌شود موضوعاتی مانند امضاهای طلایی که در این سال‌ها در زمینه دریافت مجوز کسب و کار، رانت و انحصار ایجاد کرده بود از بین برود.

وی با تأکید بر ضرورت نقش آفرینی مجلس در اصلاح فرایند صدور مجوز گفت: در سال‌های گذشته تلاشی از سمت دولت برای تغییر این فرایند صدور مجوز صورت نگرفته است زیرا ذی نفعان امضاهای طلایی خود مدیران دولتی و حتی قضائی هستند پس طبیعی است که رغبتی به از دست دادن اختیارات خود در صدور مجوزها نداشته باشند.

عضو کمیسیون جهش تولید اضافه کرد: با توجه به نداشتن اراده لازم در دولت، ضروری بود که مجلس به موضوع ورود کند و منتظر لایحه دولت برای حل معضل صدور مجوز نماند.

ارکانی با اشاره به بحث انحصار در آزمون وکالت و سردفتری و تلاش برای رفع این انحصار در طرح تسهیل مجوزها بیان کرد: مهم‌ترین استدلال مخالفان این طرح به خصوص در بحث سردفتران و وکلا، افت سطح سواد پذیرفته شدگان است. در حالی که در طرح تسهیل ۷۰ درصد میانگین نمرات یک درصد برتر آزمون معیار قرار گرفته است که مانع از ورود افراد بی کیفیت می‌شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر قبولی در آزمون‌هایی مانند آزمون وکالت به صورت سهمیه‌ای است و کانون وکلا تصمیم می‌گیرد تعداد محدودی در هر سال پذیرفته شود حتی اگر افراد بیشتری شایسته وکالت باشند در حالی که در دنیا کمتر کشوری مانند ایران وجود دارد که نظام پذیرش وکیل در آن سهمیه‌ای و عددی باشد.

این عضو کمیسیون ویژه جهش تولید گفت: ایجاد محدودیت‌های زیاد برای ورود به مشاغل حرفه‌ای مانند وکالت در حالی صورت می‌گیرد که به ازای هر ده هزار پرونده در ایران تنها ۶۷ وکیل وجود دارد در حالی که برخی در کشورهای عضو جی بیست ۳۴۲ وکیل است.

ارکانی با اشاره به تأثیر کمبود وکیل بر افرایش پرونده‌های قوه قضائیه خاطر نشان کرد: چون سرانه وکیل در ایران کم و استفاده از آن رایج نیست تعداد زیادی پرونده تشکیل و به قوه قضائیه ارجاع می‌شود در حالی که اگر وکالت ارزان بود و لازم نبود برای یک پرونده ساده مبالغ زیادی را بپردازند، مردم به استفاده از وکیل رغبت پیدا می‌کردند.

وی در تکمیل توضیح خود افزود: اگر بازار وکالت رقابتی شود هزینه‌های وکیل گرفتن کاهش پیدا می‌کند و خود این باعث استقبال بیشتر مردم از وکیل و از طرفی رونق بازار کار وکالت می‌شود.

کد خبر 5303520

منبع: مهر

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی وزارت نفت سید جواد ساداتی نژاد اقتصاد چین قیمت گذاری دستوری اقتصاد روسیه صادرات غیرنفتی گمرک ایران قیمت یورو قیمت سکه بهار آزادی بازار سرمایه کالاهای اساسی قیمت جهانی طلا طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۶۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلال به خاطر برکناری خطیر از لیگ قهرمانان محروم می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

علی خطیر مدیرعامل باشگاه استقلال شامگاه چهارشنبه با تصمیم هیئت مدیره از سمت خود برکنار شد و بر اساس اعلام رئیس هیئت مدیره استقلال، دیگر در این باشگاه سمتی ندارد. ساعتی پس از این تصمیم هیئت مدیره شایعه عجیبی مطرح شد و این بحث در فضای مجازی پیچید که با توجه به تکمیل نشدن فرایند صدور مجوز حرفه‌ای برای باشگاه استقلال، اخراج شدن مدیرعامل می‌تواند برای آبی‌ها گران تمام شده و احتمال عدم صدور مجوز حرفه‌ای و حذف از لیگ قهرمانان را برایشان به ارمغان بیاورد! البته این شایعه صحت ندارد، چون پیگیری‌های خبر ورزشی و اطلاعاتی که از فدراسیون فوتبال کسب کردیم حکایت از آن دارد که برای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای و کنفدراسیون فوتبال آسیا، تعیین ساختار اهمیت دارد و تغییر افراد هیچ خللی در صدور مجوز ایجاد نمی‌کند.

حتی اگر علاوه بر علی خطیر، همه اعضای هیئت مدیره باشگاه استقلال نیز برکنار شده یا استعفا بدهند اگر مدارک ارائه شده برای دریافت مجوز حرفه‌ای کامل باشد، هیچ شکلی برای تیم متقاضی ایجاد نمی‌شود و برکنار کردن علی خطیر از بابت صدور مجوز حرفه‌ای استقلال دردسری ایجاد نمی‌کند مگر اینکه این باشگاه پیرامون موارد دیگری نقص پرونده داشته باشد. طبق برنامه قرار است تکلیف مجوز حرفه‌ای استقلال حداکثر تا پنجم خرداد مشخص شود.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • دارندگان واحدهای صنفی بخوانند /دریافت این شناسه الزامی است
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند
  • استقلال به خاطر برکناری خطیر از لیگ قهرمانان محروم می‌شود؟
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • صدور ۱۶۵ میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی در مازندران